В Община Стара Загора пускат платформа за подаване на анонимни сигнали

...
В Община Стара Загора пускат платформа за подаване на анонимни сигнали
Коментари Харесай

Стара Загора пуска платформа за анонимни сигнали за разпространение на наркотици

В Община Стара Загора пускат платформа за подаване на анонимни сигнали за разпространяване на опиати. Това оповестяват от пресцентъра на Общината.

Такъв експериментален план е пуснат първо в Казанлък, а Стара Загора става втората община. Това съобщи Младен Желев, общински консултант в Казанлък и шеф на компанията разработчик на платформата, пред медии на 14 май, откакто беше поканен от кмета на Стара Загора Живко Тодоров.

Чрез тази платформа в три стъпки може да се подаде неизвестен сигнал. Това се случва посредством сканиране на QR-код и няма потребност от спомагателна апликация на телефона.

Първата стъпка е подаването на сигнала, може да се вземат координатите на събитието от самото мобилно устройство или пък индивидът да съобрази къде се намира сега. След определяне на местоположението има записан неповторим номер на сигнала, може да бъде добавена и текстова информация, да вземем за пример изложение на автомобил, на човек, за който има подозрения, че е дилър.

" Ако е комфортно или е безвредно да се снима, то може да бъде добавена и фотография, която да помогне за обработката на сигнала. След това информацията постъпва в началото в общинска администрация, след което се насочва към някое от двете районни ръководства в Стара Загора. Ако подателят на сигнала реши, може да напише и телефонния си номер ", изяснява Желев.

Живко Тодоров посочи претекстовете на Община Стара Загора да прибегне към внедряването на тази платформа. Кметът акцентира, че хората постоянно качват фотоси във Facebook на претъпкани контейнери, сигнали за счупени плочки или разкопавания и се заблуждават, че това е публична платформа, от която може да се подаде сигнал.

Заместник-кмета Надежда Чакърова разяснява, че платформата дава отговор на динамичността на младежите, като по този начин ще се избегнат обвиняванията от връстници към връстници.

Диляна Иванова, краткотрайно изпълняващият длъжността секретар на общинската администрация, сподели, че следва да бъдат създадени QR-кодове, които да бъдат публикувани в учебните заведения, нощните заведения и заведенията

Ще разработим и още спомагателни ограничения за популяризирането му, увериха публицистите от управлението на Община Стара Загора.
 Предадоха на съд мъж, карал непознат автомобил дрогиран и без брошура
Предадоха на съд мъж, карал непознат автомобил дрогиран и без брошура

Лицето оказало и опозиция при арест
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР